Golf er blevet en rigtig folkesport i Danmark

Golf er blevet meget populær i Danmark. Modsat mange andre lande er golf i Danmark ikke forbeholdt eliten. I England fx ses golf som en ”gentleman” sport. Golfklubber er med vilje eksklusive. Denne eksklusivitet sikres igennem eksorbitante kontingenter.

Medlemmerne tilhører landets elite, er generelt snobbede og vil distancere sig fra almindelige mennesker. At en arbejdsmand kunne være medlem i en engelsk golfklub ville være noget af en helligbrøde.

Gudskelov er det ikke sådan her i vores lille smørhul. Der findes godt nok golfklubber, der er mere eksklusive end andre. Men generelt er alle velkommen i de danske golfklubber, og der findes masser af fantastiske baner med priser, hvor alle kan være med.

Golf kan være mere krævende, end du tror

Mange ser golf som en hyggelig fritidsbeskæftigelse. At være ud i naturen, i den friske luft, i et behageligt tempo, lyder som opskriften til en dejlig weekend. Godt nok skal ”naturen” sættes i anførelses tegn. En traditionel golfbane har ikke meget med natur at gøre, udover at den ligger i grønne områder. Faktisk bekæmpes naturen med næb og klø og masser af kemikalier. Det er på tide at golfklubber skifter strategi mod mere bæredygtighed.

Så småt er det også ved at ske, og man kan håbe, at ideen vinder frem. Men bortset fra dette er golf en fin fritidsbeskæftigelse.

For de golfspillere, hvis eneste ambitioner er at trække vejret i den friske luft og putte nogle bolde i hullerne, er golf ikke den store fysiske udfordring. Men hvis du vil lidt mere en dette, er det en anden sag. Hvis du har lidt mere sportslige ambitioner, så er golf mere fysisk krævende, end de fleste tror.

Gode præstationer kræver træning

Hvis du er konkurrenceorienteret og gerne vil dyste lidt med dine makkere, så får du brug for træning. Det gælder også for golf. Der er mange områder, der skal trænes. Teknikken spiller naturligvis en stor rolle. Men det alene gør dig ikke til en god golfspiller. Du bliver også nødt til at træne din kondi og din muskelstyrke. Der kan du godt bruge en god hometrainer. Med en hometræner kan du træne i din egen tid, i dit eget tempo. Og den er meget alsidig.

Med golf kommer du aldrig ud i anærobe præstationer. Lige meget hvad, så kommer du ikke til at sprinte eller løbe maraton. Men du vil tilbagelægge mange kilometre på en golf dag. Selv om du bevæger dig i et behageligt tempo, så bruger det masser af energi. Og når du skal slå bolden, skal energien omsættes til små eksplosioner og med høj koncentration. Selv en behagelig gåtur gør dig træt, hvis ikke du er trænet.

Fra det ene øjeblik til det andet skal du slå bolden med maksimal styrke og med eksplosiv kraft. For at gøre det effektivt skal du træne, ikke kun dine armmuskler, men hele overkroppen. Her er en træningsbænk optimal. En træningsbænk et simpelt redskab. Den tager ikke megen plads og kan bruges til at træne alle overkroppens muskler, uden at det belaster rygsøjlen.

Dette indhold er produceret af annoncøren og afspejler nødvendigvis ikke golfklubbens holdninger.

Skanderborg Open ProAm 2020 4. september

SE MERE HER