Golfbanen

Banen er beliggende på sydsiden af Skanderborg Sø helt ned til søbredden og i et naturområde med fredede arealer. Fra samtlige 18 huller kan man nyde udsigten over søen, og fra en del af hullerne har man et ganske enestående overblik over næsten hele banen og de omkringliggende områder, heriblandt dele af Skanderborg By.

Ved anlægget af banen var udgangspunktet det allerede eksisterende landskab og der er kun i ganske begrænset omfang foretaget niveauregulering, så  banen fremstår således som et naturligt element i området. Resultatet er en golfbane, som udnytter landskabets naturlige kurver og stiller krav om spil med omtanke.

De første 9 huller blev designet af banearkitekt Frederik Dreyer og blev indviet i 1991. I 1999 kom yderligere 9 huller til, designet af arkitekt Michael Traasdahl Møller. Det bane anlæg medlemmer og gæste møder i dag stammer fra 2009/2010, hvor de nuværende hul 1 og hul 15 blev tilføjet således at banen i dag er en udfordrende par 69 bestående af 5 par-3, 11 par-4 og 2 par-5 huller.

Klubhuset

Det nuværende klubhus, der blev indviet 2006 efter mange års planlægning, ligger med fantastisk udsigt over søen og råder over, restaurant, kontor&shop, mødelokaler og omklædningsrum.

I restaurant Amalienlund Mad  er det muligt både at nyde en let forfriskning efter runden, invitere familien på middag eller holde fest med op til 80 gæster.

Luftfoto af de nuværende 18 huller lige ved etableringen ca.2010

De tidlige tanker og planer..

Der blev tænkt mange tanker og slået streger tilbage i slutningen af 1980’erne

De første 18 huller

De første 9 huller i 1991

Golf_Anders Sørensen&Per Søgaard
Golf_Invielse_alexander Aagaard 1991
Golf_tidlig driving range
Golf_Åbning
Golf_Invielse_alexander Aagaard 1991_Harald Hansen
Golf_Klubhus_tegning
Golf_Klubhus_rejsegilde
Golf_klubhus_Tove Jørgensen
Golf_klubhus_den første tid
Golf_klubhus

De første klubmestre

Klubmesterskabet blev første gang afviklet i 1991.  Der blev spillet over 2 uger, 5 runder i alt 90 huller.

 

Klubmester senior/dame: Finn Hansen

Klubmester damer: Hanne Værum

Klubmester old boys: Jens Skafte

Klubmester old girsl: Jytte Kock

Klubmester junior: Henrik Iversen